Izleti – Programi za odrasle

[ Đački programi / Programi za odrasle ]

Belocrkvanska jezera

Na krajnjem Jugoistoku Banata nalazi se Bela Crkva sa svojim jezerima. Program i počinje na Glavnom jezeru, gde lokalni vodič dočekuje grupu i uz kafu gostima daje uvodne informacije o Beloj Crkvi. U šetnji oko Glavnog jezera gosti će se upoznati sa nastankom i izgledom belocrkvanskih jezera. Obilazak grada počinjemo posetom Gradskom muzeju, najstarijem u Vojvodini. Program nastavljamo posetama belocrkvanskim crkvama: pravoslavnoj crkvi sv. Petra i Pavla sa početka XIX veka, rimokatoličkoj crkvi sv. Ane takođe sa početka XIX veka, ruskoj crkvi evangelista Jovana Bogoslova sa početka XX veka i rumunskoj crkvi iz druge polovine XIX veka. Odlazak do vidikovca iznad grada, odakle se pruža pogled na panoramu grada i belocrkvanskih jezera, sve do Dunava. Povratak na Glavno jezero i ručak u restoranu turističkog naselja. Polazak iz Bele Crkve ka Dunavu, uz panoramsko razgledanje Glavnog jezera, Malog jezera i Vračevgajskog jezera.

Po dolasku u Staru Palanku, alasko naselje na Dunavu, grupa će obići ušće kanala Dunav-Tisa-Dunav, početak Đerdapske klisure i tvrđavu u Ramu. Poseta Belocrkvanskim jezerima i Dunavu završava u kasnim popodnevnim satima.

Vršac – Bela Crkva

Obilazak Vršca počinjemo posetom Narodnom muzeju sa postavkom istorije Vršca i delom sa prepariranim životinjama ovog podneblja. Apoteku na stepenicama, koja je pretvorena u galeriju slika Paje Jovanovića, grupa će posetiti neposredno pred ulazak u pešačku zonu. U ovom delu grada planiran je obilazak pravoslavne saborne crkve sv.Nikolaja i Dvora Eparhije Banatske (Vladičanski dvor) sa kapelom. Obilazak završavamo posetom Katedrali Sv.Gerharda. Ručak je rezervisan u hotelu \”SRBIJA\”. Posle ručka predviđena je poseta centru \”Millennium\”, najsavremenijem sportskom objektu na Balkanu, jednom od domaćina \”Eurobasketa 2005\”. Nastavak putovanja ka Beloj Crkvi.

Po dolasku u Belu Crkvu, predviđen je obilazak Gradskog Muzeja, najstarijeg u Vojvodini. Odlazak do vidikovca iznad grada, odakle se pruža pogled na panoramu grada i belocrkvanskih jezera, sve do Dunava. Obilazak belocrkvanskih jezera počinjemo šetnjom na Glavnom jezeru, a nastavljamo autobusom u panoramskom razgledanju Malog i Vračevgajskog jezera. Polazak iz Bele Crkve u kasnim popodnevnim časovima. Kraj svih usluga.

Iz vršca stiže glas…

Vršački vinogradi, Gudurica! Ovo su čarobne reči za Južno Banatsko vinogorje. Program počinje sastankom grupe sa lokalnim vodičem ispred čuvenog vršačkog podruma, jednog od najvećih u Evropi. U obilasku jednog od najvećih evropskih vinskih podruma gosti će čuti uvodne podatke o tradiciji gajenja loze i pravljenja vina u našem kraju. Program se nastavlja obilaskom vinogorja na padinama Vršačkih planina i odlaskom u Guduricu. U ovom čuvenom vinogradarskom selu gosti će degustirati najčuvenija vršačka vina u jedinstvenom ambijentu jednog od austrougarskih vinskih podruma iz XVIII veka. Svakom gostu na poklon flaša vina. U povratku za Vršac, planiran je obilazak Vršačkog brega sa Kulom iz XIII veka. Ručak je organizovan u Gradskoj pivnici, uz tamburaše. Tokom popodneva, u laganoj šetnji gradom gosti obići Apoteku na stepenicama, koja je pretvorena u galeriju slika Paje Jovanovića, zgradu \”Kod dva pištolja\”, pravoslavnu sabornu crkvu sv. Nikolaja iz XVII veka, Dvor Eparhije Banatske (Vladičanski dvor) sa kapelom iz XVII veka i centralni trg sa Gradskom kućom, gde i završavamo naš Program.

Vršac – Bela Crkva

1. dan:
Po dolasku u Vršac predviđen je obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča, sa posetama Katedrali, Muzeju, galeriji Paje Jovanovića – Apoteka na stepenicama, Sabornoj crkvi, Vladičanskom dvoru, i centru \”Millennium\”. Odlazak do Mesića i poseta manastiru. U povratku odlazak do Kule na Vršackom bregu. Smeštaj u hotelu \”SRBIJA\” ***. Večera. Noćenje.

2. dan:
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Belu Crkvu. Po dolasku planirana je poseta Gradskom muzeju, i obilazak gradskih crkava: pravoslavna, rimokatolicka, ruska i rumunska. Lagana šetnja do vidikovca nad gradom i odlazak do belocrkvanskih jezera. Ručak u restoranu na Glavnom jezeru. U popodnevnim satima planirana je šetnja oko Glavnog jezera, panoramsko razgledanje ostalih jezera i odlazak do Stare Palanke, alaskog naselja na ušću kanala Dunav-Tisa-Dunav u najširi deo Dunava. Fakultativna vožnja skelom do Rama, sa obilaskom srednjovekovne tvrđave. Program završava u kasnim popodnevnim časovima.

Iz Vršca stiže glas…

1. dan:
Program počinje sastankom grupe sa lokalnim vodičem ispred čuvenog vršačkog podruma. U obilasku jednog od najvećih evropskih vinskih podruma gosti će čuti uvodne podatke o tradiciji gajenja loze i pravljenja vina u našem kraju. Program se nastavlja obilaskom vinogorja na padinama Vršačkih planina i odlaskom u Guduricu. U ovom čuvenom vinogradarskom selu gosti će degustirati najčuvenija vršacka vina u jedinstvenom ambijentu jednog od austrougarskih vinskih podruma iz XVIII veka. Poklon svakom gostu flaša vina. U Povratku za Vršac, planiran je obilazak Vršačkog brega sa Kulom iz XIII veka. Tokom popodneva, u laganoj šetnji gradom gosti će obići Apoteku na stepenicama, koja je pretvorena u galeriju slika Paje Jovanovića, zgradu \”Kod dva pištolja\”, pravoslavnu sabornu crkvu sv. Nikolaja iz XVII veka, Dvor Eparhije Banatske (Vladičanski dvor) sa kapelom iz XVII veka i centralni trg sa Gradskom kućom. Smeštaj u hotelu \”SRBIJA\” ***. Večera. Noćenje.

2. dan:
Dorucak. Napuštanje hotela i polazak za Belu Crkvu. Po dolasku planirana je poseta Gradskom muzeju, i obilazak gradskih crkava: pravoslavna, rimokatolička, ruska i rumunska. Lagana šetnja do vidikovca nad gradom i odlazak do belocrkvanskih jezera. Ručak u restoranu na Glavnom jezeru. U popodnevnim satima planirana je šetnja oko Glavnog jezera, panoramsko razgledanje ostalih jezera i odlazak do Stare Palanke, alaskog naselja na ušću kanala Dunav-Tisa-Dunav u najširi deo Dunava. Fakultativna vožnja skelom do Rama, sa obilaskom srednjovekovne tvrđave. Program završava u kasnim popodnevnim časovima.

Kad sam bio mlađan lovac ja…

Lov na prepelicu i fazana organizujemo na terenima lovačkih udruženja u okolini, a lov na divlju patku i gusku u lovištu \”Labudovo okno \” na Dunavu. Lovi se iz čamca i sa čeke u pratnji iskusnih vodiča. Srndać, jelen i divlja svinja love se u Specijalnom rezervatu prirode \”Deliblatska peščara\”. Programi lova uključuju organizaciju lova, stručnog pratioca-vodiča, čišćenje pernate divljači i obradu trofeja kod visoke divljači, kao i prateću dokumentaciju (propratnica ili trofejni list). Jednodnevni program uključuje i ručak u lovačkoj kući ili najbližem restoranu, a smeštaj lovaca možemo organizovati u lovačkim kućama u samom lovištu ili na Dunavu.

Šaran, štuka, linjak, som…

Sportski ribolov organizujemo na Belocrkvanskim jezerima, Karašu i kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Ovaj program namenjen je prvenstveno gostima sa smeštajem u Beloj Crkvi, i počinje susretom sa vodičem, koji će gostu preporučiti pribor i mamke za željeno pecanje. Sutradan vodič će otprati gosta na jedno od jezera, Karaš ili na kanal D-T-D u sportski ribolov. Program uključuje instrukcije vodiča i odvođenje gosta do mesta pecanja, dozvolu i mamke, a za 5 i više pecaroša moguće je organizovati ručak na obali jezera gde se peca. Na zahtev gosta možemo organizovati višednevni program sportskog ribolova na jezerima, kao i sportski ribolov na Dunavu, sa pecanjem iz čamca.

Popunite prijavni formular kako bismo stupili u kontakt.

Želim dodatne informacije…

Dopada vam se ova strana? Obavestite prijatelja!

Imate primedbe ili pohvale? Pišite nam!

Želite da Vas obavestimo o promenama? Prijavete se za eVesti!