belacrkva.org by Mobify

Dobrodošli u Belu Crkvu i na Belocrkvanska jezera
Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara… koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Vojvodini. Jezera su nastala iskopavanjem šljunka, pa je voda prozirno zelena, a plaže peščane. Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna. Kupanje je moguće i na našim rekama Neri i Karašu, a vodotokovi Dunava i kanala Dunav-Tisa-Dunav upotpunjuju ovaj jedinstveni prirodni ambijent. Za goste kojima kupanje nije jedina razonoda, u saradnji sa lokalnim vodičima organizujemo izlete u okolini Bele Crkve, sa obilascima Vršca, Mesića i Gudurice. Programe lova na visoku divljač organizujemo u Deliblatskoj peščari, a ribolov sa obale i iz čamca organizujemo na jezerima, kanalu D-T-D i Dunavu.

 

Izlet: Upoznajmo Belu Crkvu
Na krajnjem Jugoistoku Banata nalazi se Bela Crkva sa svojim jezerima.  Dolazak u Belu Crkvu planiran je u ranim prepodnevnim časovima. Susret sa lokalnim turističkim informtorom u \”Villi Jezero\”. Program počinjemo posetom Gradskom muzeju i rezgledanjem njegove kompleksne postavke. Obilazak nastavljamo posetama rimokatoličkoj crkvi sv. Ane, po kojoj grad nosi ime, pravoslavnoj crkvi sv. Petra i Pavla i ruskoj crkvi evangelista Jovana Bogoslova.
Nastavak teksta…

 

Vikend na Belocrkvanskim jezerima

Petak
Dolazak u poslepodnevnim časovima i smeštaj u Villi Jezero. Večera (paradajz supa, fileti soma sa krompir salatom i dezert). Noćenje.
Nastavak teksta…