Bela Crkva – Sasca Montana, Klisura Šušare, Klisura Nere

Polazak u jutarnjim časovima i putovanje preko graničnog prelaza Kaluđerovo ka Rumuniji. Vijugavim putem, kroz travnatu i valovitu dolinu, nad kojom stražare nedra Banatskih planina stiže se do nekadašnjeg rudarskog naselja Sasca Montana.

Ušuškano u šumovitoj klisuri, ovo naselje čini mešavina stare austrougarske-banatske arhitekture i soc-realističke arhitekture Čaušeskovog doba. Sasca Montana leži na obodu Nacionalnog parka Cheile Nerei – Beusnita i kroz nju prolaze dva bistra planinska vodotoka – Nera i njena pritoka Šušara, što privlači sve više ljubitelja odmora u nedirnutoj prirodi, uz sve neophodne blagodeti civilizacije.

U laganoj šetnji uređenom stazom kroz klisuru Šušare, bogatom stoletnim šumama, brzacima i slapovima, stiže se do vodopada Šušara. Mirisi četinara, hrastova i planinskog bilja pružaju okrepljujući mir i relaksaciju za duh i telo.

U povratku fakultativno osveženje i eventualni obrok u živopisnim restoranima, a tokom leta moguće je i kupanje u Neri. Polazak iz Sasca Montane u popodnevnim časovima. Dolazak u Belu Crkvu u ranim večernjim satima. Kraj svih usluga.

CENA: 2.900,00 dinaraU cenu aranžmana uključeno je:prevoz na relaciji po Programu i pratioc grupe;ulaznicu za Nacionalni park Klisura nere;

organizacija i realizacija izleta.

Minimalni broj putnika potreban za realizaciju programa je 6 osoba.